Improvisatietheater of theatersport als spiegel voor de deelnemers

Improvisatietheater, theatersport en/of het regiemodel wordt vaak ingezet om de betrokkenheid bij een thema te vergroten. Het is verhelderend èn vermakelijk.  De werkvorm maakt het mogelijk om vanaf een afstandje en op veilige wijze te kijken naar het eigen functioneren, de problematiek en de situatie, maar altijd vanuit een dramatische hoek met een humoristische ondertoon. Improvisatietheater kan ook uitstekend worden ingezet als workshop of afsluiting van een congres.

Onze trainers/acteurs zijn bijzonder goed in staat om op interactieve én humoristische wijze te improviseren en situaties en thema’s zichtbaar te maken. Zij spelen herkenbare scènes na die in de organisatie voorkomen. In de scène loopt vervolgens een aantal dingen volledig mis. De acteurs nodigen het publiek uit om vervolgens als regisseurs aanwijzingen te geven hoe het wél kan werken. Zo komt helder boven water wat er binnen de organisatie leeft en hoe communicatie wel kan werken.

Voorafgaand doen we een gedegen uitvraag, zodat de gespeelde situaties volledig herkenbaar zijn uit de praktijk van de deelnemers. Welke clichés en dooddoeners worden intern vaak gebezigd? Waarop lopen gesprekken vaak vast? Welke cultuur heerst er binnen de organisatie? Indien het improvisatietheater is ingebed in een breder programma, moeten we meer weten over het doel en de thema’s van de dag. We hebben voor de scènes op gedragsniveau input nodig, zowel non-verbaal als verbaal.

WAT ZIJN DE EFFECTEN VAN IMPROVISATIETHEATER?

  • Heldere communicatie

  • Betere feedback

  • Gedrag bespreekbaar maken

  • Veilige omgeving

  • Begrip voor elkaar

  • Teamgevoel versterken

Duur sessie: ca. 1 uur
Setting: theater- of cabaretopstelling
Aantal deelnemers: 20 – 2.000
Thema: Door u te bepalen
Doel: Heldere en effectieve communicatie en feedback

MET HAAR JARENLANGE ERVARING HELPT NOVELLA JE GRAAG VERDER

CONTACTFORMULIER

Novella Media BV
Kleterstraat 20
3862 CA Nijkerk
Tel: 085 87 70 170
Email: info@novella.nl

Jaap Voerman
Tel: 06 – 533 326 51
Email: jaap.voerman@novella.nl

Volg ons ook op social media:

Lees hier het privacybeleid.