Foto’s: Chiel Eijt (thephotocrew.com)

Jan J. Pieterse: theatermaker, presentator én puntdichter

Jan J. Pieterse is regelmatig op het podium te vinden als presentator of als theatermaker. Daarnaast is hij tekst- en puntdichter en interviewde hij voor onder meer Haarlems Dagblad en Scènes menig cabaretier. Hij schreef een twintigtal boeken met puntdichten. Als programmeur was/is hij actief voor Stadsschouwburg Haarlem (Kleintje Cabaret) en Cultuur met Mes & Vork. Vanaf voorjaar 2022 was hij ‘Dichter voor Drie’ en bracht hij een actueel vers in Villa VdB (NPO Radio 1).

Als presentator is Jan J. Pieterse een graag geziene gast tijdens festivals en theateravonden, waarin hij meerdere cabaretiers introduceert.  De  Grote Hi-Ha-Hondelul Voetbal Show, Bonte Gala Avond Haarlem of Broadway Texel zijn daar mooie voorbeelden van. Jan was daarnaast 30 jaar de presentator van Cabarestafette. Ook voor bedrijven en andere organisaties is Jan J. Pieterse vaak actief tijdens award-uitreikingen, diners, studiedagen en netwerkbijeenkomsten.

Jan J. Pieterse staat sinds jaar en dag alleen of samen met anderen in het theater.  Hij speelde in De Zwerftocht, Façade speelt Blindeman, Plezierdichters, De Open Dichtshow, Schrijven geschiedenis, Mannen van Taal,  Club Sandwich, de LULverhalen, Padoem Pats, Wedstrijdje, Talk en Best of Mannen van Taal. Vaak sluiten anderen aan, zoals John Schleipen, Frank van Pamelen, Johan Hoogeboom, Dorine Wiersma etc. Bijvoorbeeld ook in Cultuur met Mes & Vork.

Alle boeken van Jan J. Pieterse

Het Beste van Jan J. Pieterse
Jan J. Pieterse Maakt er 'n punt van
To the point van Jan J. Pieterse

Jan J. Pieterse op social media

Facebook

4 days ago

Jan J. Pieterse
Van Essen-, Elzen-, Teak- en Iepen-,lieten ze ons volkomen koud.Maar waar wij wel warm voor liepenwaren de columns van Onkenhout. ©janjpieterse ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook

CULTUUR MET MES & VORK

Het theaterdiner Cultuur met Mes & Vork is al ruim 30 jaar een begrip, zeker in Haarlem. Een perfect driegangendiner, Jan. J. Pieterse die op zijn eigen wijze cabaretiers aankondigt. En een of twee cabaretiers die tussen de gangen door optreden. Zo bedacht Jan J. Pieterse rond 1992 dit ijzersterke concept en werd er gestart in Eetcafé De Ark. Inmiddels zijn we vele locaties verder, maar blijft Cultuur met Mes & Vork meer dan ooit het publiek vermaken. Vanaf 2022 is Cultuur met Mes & Vork weer terug in Haarlem, ditmaal in Restaurant Franzen (reservering alleen rechtstreeks bij Franzen via info@restaurantfranzen.nl).  In het najaar 2024 zal dit theaterdiner ook op andere locaties in den lande neerstrijken. Alle informatie hierover, en het kopen van tickets, is te vinden op  Cultuur met Mes & Vork.

WORKSHOP ZIE de PoëZIE

Samen met Frank van Pamelen verzorgt Jan J. Pieterse de vrolijke workshop ZIE de PoëZie. Deze cabareteske workshop van ca. 30 – 60 minuten (afhankelijk van gewenst tijdblok) gaat over plezierdichten en spelen met taal. Na een korte inleiding van Jan en Frank met de nodige voorbeelden waar je in het leven van alledag poëzie tegenkomt, gaan de deelnemers zelf  vrolijke puntdichten schrijven.  Natuurlijk eindigt de workshop met een grootse finale, waarbij blijkt dat in iedere deelnemers een dichter zit.  Een aanrader tijdens congressen, zeker ook voor studiedagen onderwijs of zo maar tussendoor. Maatwerk mogelijk!

Workshop Zie de Poëzie

Jan J. Pieterse in de media

  • Klanken & Koppen, podcast – interview Jan J. Pieterse

  • LichteGedichtenDag 2025

  • De grote hi-ha-hondenlul voetbalpodcast met Youp van ‘t Hek en Jan J. Pieterse

Jan J. Pieterse interviewt …

  • Sanne Wallis de Vries – 2021

  • Marcel Harteveld – 2020

  • Meisjes met de Wijsjes – 2020

ENKELE OPDRACHTGEVERS OVER
JAN J. PIETERSE

Mensen vragen ons weleens: wie is toch die man die elke show weer die briljante mini-gedichtjes voorleest, intussen gooiend met boeken? Dat is dus Jan J. Pieterse, mensen. Hij was al een rots in onze grote voetbalshows in de jaren negentig en hij is het nog steeds.

Taalvirtuoos Jan J. Pieterse weet met zijn puntdichtsels altijd weer te vermaken en/of te ontroeren.

Jan Pieterse is als puntdichter met zijn act van bijzondere klasse. Tijdens het diner na ons golftoernooi las hij in drie blokjes  tussen de gangen voor uit eigen werk.  Zelden zo gelachen! Aan alle gasten werd een boekje van Jan meegegeven, natuurlijk gesigneerd.

Jan J. Pieterse is auteur van diverse vrolijke bundels met puntdichten. Ze zijn te bestellen op puntdichter.nl. Op verzoek stelt Jan een boek op maat samen, bijvoorbeeld bij een jubileum of als eindejaarsgeschenk. Neem contact op met Novella voor meer informatie.

Foto: Elisabeth Beelaerts

MET HAAR JARENLANGE ERVARING HELPT NOVELLA JE GRAAG VERDER

CONTACTFORMULIER

Novella Media BV
Kleterstraat 20
3862 CA Nijkerk
Tel: 085 87 70 170
Email: info@novella.nl

Jaap Voerman
Tel: 06 – 533 326 51
Email: jaap.voerman@novella.nl

Volg ons ook op social media:

Lees hier het privacybeleid.