Van samen werken naar samenwerken

Samenwerken is binnen organisaties noodzakelijk, maar vaak uitdagend. Om alleen al binnen een team tot goede samenwerking te komen, eist het nodige, laat staan om de samenwerking tussen teams of tussen diverse lagen van de organisatie te laten stromen. Vaak wordt er dan naar de structuur gekeken om tot oplossingen te komen. Daar ligt veelal niet de oorzaak van het vraagstuk.

Novella helpt teams of organisaties helder te krijgen wat het daadwerkelijke vraagstuk is, waarom het team niet meer goed samenwerkt of zelfs vastgelopen is. Soms is een dialoogsessie een goede aanzet om als team weer verder te kunnen. Is er meer aan de hand en zijn er meer stakeholders bij betrokken, dan doen we een voorstel voor een langer lopend traject om het vraagstuk op te lossen.

De kennis en ervaring zit vaak binnen de organisatie en dient allereerst zichtbaar te worden, voordat er van elkaar kan worden geleerd. We faciliteren dit proces en maken een keuze uit de werkvormen die  kunnen helpen, zoals Deep Democracy, Community of Practioners, LEGO Serious Play, VVV-model (Vrijheid, Verantwoordelijkheid, Vertrouwen), Appreciative Inquiry, Insights en World Cafe.

WAAR WERKEN WE MET ELKAAR AAN?

  • Elkaar beter leren kennen

  • Lerende organisatie

  • Goede communicatie

  • Elkaar versterken

  • Samen gave dingen bedenken

  • Successen vieren

Duur: 1 of 2 dagdelen, meerdaagse of traject
Aantal deelnemers: 20 – 300
Werkvormen: Na intake te bepalen
Doel: Samenwerking weer laten stromen

MET HAAR JARENLANGE ERVARING HELPT NOVELLA U GRAAG VERDER

CONTACTFORMULIER

Novella Media BV
Kleterstraat 20
3862 CA Nijkerk
Tel: 085 87 70 170
Email: info@novella.nl

Jaap Voerman
Tel: 06 – 533 326 51
Email: jaap.voerman@novella.nl

Volg ons ook op social media:

Lees hier het privacybeleid.