De Mannen van Taal vullen en vallen elkaar aan, troeven elkaar af met “dansende powerpoint en woordgoochelarij” (Theaterkrant) en proberen het naar adem happende publiek voor zich te winnen. “Verbluffend en onnavolgbaar,” zegt de pers. En: “Aantrekkelijke poging om het stof van de poëzie te blazen.”
Wat wij zeggen? Humor van de bovenste verbale plank. Drie taaltitanen op het scherpst van de zinsnede.

In de theaters in Nederland en België en tijdens zakelijke bijeenkomsten en voor het onderwijs.

The Best of Mannen van Taal:
het leukste uit ruim twintig jaar cabareteske taalspielerei

Eindelijk! De Mannen van Taal spelen hun Best Of, het leukste uit ruim twintig jaar cabareteske taalspielerei. Met hun mix van hilarische liedjes, virtuoze rijmkunst en interactieve schuddebuikpoëzie nemen ze een unieke plaats in op de Nederlandse en Vlaamse podia.

Jan J. Pieterse komt met zijn puntigste puntdichten en raakste boekwerpworpen. Frank van Pamelen brengt wervelende woordkunst en meezingbare powerpointpoëzie. En John Schleipen weeft daar zingend, rappend en carbidschietend zijn zinderzinnen tussendoor.

En of er ook een rol voor het publiek is weggelegd? De Mannen van Taal sluiten niets uit. En zeker niet in deze Best Of! Een weergaloze voorstelling van 2 x 50 minuten in de Nederlandse en Vlaamse theaters. En als besloten voorstelling voor organisaties en onderwijs!

Jan J. Pieterse

Jan J. Pieterse was 30 jaar de presentator van de Cabarestafette. Op geheel eigen wijze kondigde hij cabaretiers aan door uit eigen werk puntdichten voor te lezen, die veel hilariteit veroorzaken. Jan was te zien in de cabaretvoorstellingen ‘Mannen van Taal’ (met Frank van Pamelen en John Schleipen), Wedstrijdje?! (met Johan Hoogeboom en Dorine Wiersma), Talk! (met Frank van Pamelen en John Schleipen) en regelmatig te horen op de radio). Jan J. Pieterse is ook de vaste presentator van Cultuur met Mes & Vork, waar theater en dineren samen komen. Ook voor bedrijven en andere organisaties is Jan J. Pieterse vaak actief tijdens award-uitreikingen, diners, studiedagen en netwerkbijeenkomsten.

Frank van Pamelen

Frank van Pamelen is cabaretier, schrijver en dichter. Naast cabaretprogramma’s maakt hij jeugdboeken, thrillers, light verse en taalcolumns. Op NPO Radio 1 is hij wekelijks te horen in het Taalteam van Spraakmakers. In 1995 won Frank van Pamelen de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Hij speelde diverse soloprogramma’s. Al zo’n 30 jaar werkt hij in het theater samen met Jan J. Pieterse en/of John Schleipen in onder meer de Open Dichtshow en Mannen van Taal.
Frank van Pamelen is regelmatig solo te zien tijdens zakelijke bijeenkomsten, congressen en studiedagen, zowel als moderator, fakespeecher of met een column op maat.

John Schleipen

John Schleipen richtte in 1992 Crème Fraîche op dat het Groninger Studenten Cabaret Festival én de Publieksprijs won. Tot 2004 speelde Crème Fraîche meer dan 1.500 voorstellingen .Na drie soloprogramma’s ging hij aan de slag als regisseur. Als striptekenaar en schrijver tekende hij  stand-up comedy in stripvorm, aan elkaar gepraat door Jörgen Raymann. De afgelopen jaren staat John Schleipen veelvuldig met Jan J. Pieterse en Frank van Pamelen op de planken als de Mannen van Taal. Verder maakt John Schleipen animatiefilms, bedrijfsfilms en is hij actief als dagvoorzitter bij bijeenkomsten. John is sinds enige jaren in het dagelijkse leven werkzaam als leerkracht op het Voortgezet Onderwijs.

DE PERS EN PUBLIEK OVER
MANNEN VAN TAAL

Mensen vragen weleens: wie is toch die man die elke show weer die briljante mini-gedichtjes voorleest, intussen gooiend met boeken? Dat is dus Jan J. Pieterse mensen. Hij was al een rots in de branding tijdens onze Grote Hi-Ha-Hondelul-Voetbalshow in de jaren negentig en dat is hij nog steeds, ook bij Mannen van Taal.

John Veldman Genootschap

De vlotte babbel van Frank van Pamelen zet de toon, hij maakt gebruik van hoogdravende taal, potjeslatijn en echt gymnasiastenhumor. Met een paar verbluffende anagrammen en onnavolgbare wiskunde toont Van Pamelen zich een goochelaar met woorden.

Theaterkrant

John Schleipen is een bijzonder ventje. Hij herbergt een zeldzame combinatie van vaardigheden als tekstschrijver en componist. Een knutselaar die met genadeloos elan blijft sleutelen, op zoek naar muzikale vondsten en tekstuele effecten.

JACQUES J. D’ANCONA
Dagblad van het Noorden

BOEKINGEN VOOR THEATERS EN ORGANISATIES

Theaters die Mannen van Taal willen programmeren: vanaf januari 2024 is het mogelijk de avondvullende voorstelling Best of  in te kopen. Eventuele data daarvoor in overleg. Mannen van Taal is ook beschikbaar voor previews. De ervaring leert dat dit uitstekend werkt.  Alle informatie via Novella: info@novella.nl.

Bedrijven, scholen en andere organisaties: Mannen van Taal treden regelmatig op tijdens congressen, festivals, studiedagen en andere bijeenkomsten. Het is ook mogelijk om Jan J. Pieterse, Frank van Pamelen of John Schleipen afzonderlijk te boeken. Alle informatie via Novella: info@novella.nl.

MET HAAR JARENLANGE ERVARING HELPT NOVELLA JE GRAAG VERDER

CONTACTFORMULIER

Novella Media BV
Kleterstraat 20
3862 CA Nijkerk
Tel: 085 87 70 170
Email: info@novella.nl

Jaap Voerman
Tel: 06 – 533 326 51
Email: jaap.voerman@novella.nl

Volg ons ook op social media:

Lees hier het privacybeleid.