The United States of [uw organisatie of branche]

In deze live game is een land de metafoor voor uw organisatie/project. Dit land is opgebouwd uit meer staten.  Het doel is om samen een welvarend land (project) te realiseren met gelukkige inwoners (klanten). Elke staat moet proberen zijn staat tot de allerbeste te maken, met de meest gelukkige inwoners. Om dit te realiseren moeten de staten over elkaars grenzen heen kijken. Waar richten een staat zich op: toerisme, onderwijs of industrie? De staten bouwen bijpassende voorzieningen zoals scholen, hotels, ziekenhuizen. Hiervoor hebben ze geld, grondstoffen en kennis nodig.

Sommige staten beschikken over geld, sommige over grondstoffen en anderen over kennis! Kortom, ze hebben elkaar nodig om de juiste middelen te bemachtigen voor de beste voorzieningen. In de diverse rondes bepalen de staten een strategie & identiteit en kiezen ze de gewenste voorzieningen, ontwikkelen ze een identiteit, een slogan en een vlag, gaan ze de strategie uitvoeren, kopen ze voorzieningen in en onderhandelen ze met andere staten. Vervolgens wordt er op het grote kleed met Kapla gebouwd. Wanneer een grote crisis ontstaat moet het eigen belang wijken voor het landsbelang!

Een live game is een interactieve en inspirerende wijze om te leren op welke wijze je binnen je eigen organisatie adequaat kunt samenwerken. Net als in het echte leven moet er visie worden ontwikkeld, is er  overleg nodig, moeten er besluiten worden genomen en dient er vervolgens actie te worden ondernomen. En net als in de dagelijkse praktijk is een game vaak chaotisch en blijkt teamwerk en communicatie van vitaal belang. Een live businessgame levert dan ook veel fun en energie op, maar ook de nodige leermomenten om in de echte wereld mee aan de slag te gaan.

WAT KRIJG JE TERUG?

  • Spelenderwijs leren

  • One for all, all for one!

  • Teambuilding

  • Nieuwe inzichten

  • Harde en zachte vaardigheden oefenen

  • Successen vieren

Duur sessie: 2 – 3 uur
Setting: Lege ruimte met tafels rondom
Aantal deelnemers: 100 – 500
Thema: Samen te bepalen
Doel: Spelenderwijs samenwerken en leren

MET HAAR JARENLANGE ERVARING HELPT NOVELLA JE GRAAG VERDER

CONTACTFORMULIER

Novella Media BV
Kleterstraat 20
3862 CA Nijkerk
Tel: 085 87 70 170
Email: info@novella.nl

Jaap Voerman
Tel: 06 – 533 326 51
Email: jaap.voerman@novella.nl

Volg ons ook op social media:

Lees hier het privacybeleid.