Radboud Universiteit
Jeannette Welp opent Diversity Day 2022

4 oktober 2022

OPENING DIVERSITY DAY 2022 met ‘Bridging the Gap’

Op 4 oktober 2022 viert Nederland Diversity Day!, onder het motto Verschil Verrijkt! Ook Radboud Universiteit gelooft dat ruimte voor verschil cruciaal is om bij te dragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen, zowel regionaal als internationaal. In de ochtend is er vooral ruimte voor gesprekken met verschillende partijen als HAN, Max Planck Instituut en Radboud Universiteit hoe er nog beter kan worden samengewerkt rond diversiteit.
Om direct voor de juiste sfeer te zorgen is het eerste halfuur voor Jeannette Welp, die met een interactieve opening deelnemers tot muzikanten van een orkest formeert, waarbij ieders eigen geluid waardevol is. De voertaal was Engels.

De organisatie en het publiek waren zeer verguld met het effect van haar optreden. Temeer omdat niemand in het publiek aan energieke muzikale interactie denkt op een conferentie om tien uur in de ochtend. En toch kreeg Jeannette iedereen mee en stond een zaal met academici om 10:20 uur met elkaar te zingen en muziek te maken. Bovendien sloeg Jeannette de spijker op zijn kop met haar zienswijze betreffende verbinding in het kader van diversiteit en inclusiviteit. Haar impact op de deelnemers galmt nog na in de gangen van de Radboud Universiteit.

ROWDY LEMAIRE
Radboud Universiteit
Congress & Events Manager