Koninklijke Luchtmacht

//Koninklijke Luchtmacht
Koninklijke Luchtmacht2018-04-30T16:18:53+00:00

Project Description

Koninklijke Luchtmacht
Loopbaanevent CLSK

15 maart 2018

Vraagstelling opdrachtgever
Het loopbaanevent CLSK is opgezet om de loopbaandossiers verder op de kaart te zetten. De dag is bedoeld om te informeren, maar ook om te enthousiasmeren en de bezoekers in actie te laten komen. Rick Koster spreekt en modereert een World Cafe sessie op deze unieke locatie.

Uitvoering
Te midden van de F16’s en helikopters staan 18 tafels opgesteld. Tijdens de gesprekken waren er geboeide gezichten, iedereen zit voorover geleund aan de tafel en is geanimeerd in gesprek. Er is geroezemoes, regelmatig een glimlach en er zijn kritische woorden. Er worden veel ideeën op de lakens geschreven en getekend. Het blijkt moeilijk om te stoppen als de ronde voorbij was, twintig minuten per ronde is uiteindelijk best kort.

Uit de opbrengst van de lakens wordt een aantal rode draden zichtbaar. Blijkbaar zitten de deelnemers grotendeels met elkaar op één lijn en dat is best bijzonder als je nagaat dat aan al die 18 tafels een afspiegeling van de hele organisatie zat. Daarnaast wordt duidelijk dat er al veel gedaan is, maar dat dit nog niet altijd goed zichtbaar is.

Als afsluiting van het World Café stelt Rick Koster aan de dagvoorzitter Lt-kol Franka Teunissen- van de Kamp de vraag: hoe nu verder? “Het gaat om bekende thema’s die terugkomen, dit is een worsteling binnen de organisatie. We moeten kijken hoe we hier invulling aan kunnen geven door afspraken te maken. Het belangrijkste advies is: kijk naar uitdagingen in je werk, waar je energie van krijgt om met werkgeluk naar huis te gaan.”