Project omschrijving

Gemeente Westland, afdeling bedrijfsvoering
Samenwerken!

7 november 2018

DE VRAAGSTELLING

De Gemeente Westland vraagt ons om een themabijeenkomst te organiseren over samenwerking voor de afdeling Bedrijfsvoering. Het specifieke doel is om de gemeenschappelijke factor binnen de 2e lijn te achterhalen en de onderlinge samenwerking te bevorderen.

DE UITVOERING

Rick Koster modereert deze sessie; na een inspirerende en interactieve bijdrage doen we volgens Deep Democracy een zogenaamd  Gesprek op voeten. Zo wordt het voor de deelnemers zichtbaar hoe er over thema’s wordt gedacht en worden tevens polariteiten zichtbaar. Een perfecte basis voor het gesprek in het World Cafe.

DE THEMA’S

De dialoog aan de ronde tafels komt door het Gesprek op voeten snel op gang. Tijdens drie rondes komen alle deelnemers langs elk van de drie thema’s: Samenwerking, Trots en Zelfredzaamheid. Gezamenlijk kijken we na de rondes terug op een succesvolle sessie.

De themabijeenkomst in het kort::

World Cafe Deep Democracy bleek ook voor deze interne groep de juiste keuze om snel met elkaar effectief en activerend te onderzoeken  op welke wijze samenwerking kan verbeteren en hoe de individuele medewerkers daar naar kijken!

Deep Democracy en de activerende vorm Gesprek op voeten zorgt ervoor dat de deelnemers  sneller het goede gesprek kunnen voeren in het World Cafe. Het is gaaf om te zien dat de combinatie voor deze interne groep perfect werkte!

Jaap Voerman
Novella en World Cafe Experience